ART

Minden, ami művészet.

Friss topikok

JAN FABRE

2016.12.03. 22:03 :: S.CH

 

Dmitriy  Ozerkov Fabre- ról, a lepkékröl, az akcionizmusról és Lutherröl...

( 2016. November 8/ art newspaper alapján)

Nyar. A nyaralas es az utazas ideje, nem konnyu interjut egyeztetni, hacsak nem egy repteri varoban...interju Dmitriy Ozerkovval, az Hermitage modern osztalyanak vezetojevel, strategiarol, kiallitasi tevekenysegrol, a legfrissebb hirekrol...

 

-oktoberben nyilik a belga muvesz Jan Fabre kiallitasa. Ez ugyanaz a kiallitas, ami a Louvre-ban kerult megrendezesre2006-ban, vagy uj?

-ez egy specialis , dedikalt project, ami az Hermitage reszere keszult. A parizsi kiallitas utan hataroztuk el, Fabre meghivasat, es kezdtuk el keresni a kapcsolodasi pontokat. Tiz ev kellett, hogy mindez osszealljon.

-a kiallitas cime, <  A KÉTSÉGBEESÉS LOVAGJA. A SZÉPSÉG HARCOSA > mit rejt a cim?

img_6456.JPG

- Jan Fabre, mint ismert sokarcu muvesz, festo, szobrasz, dramaturg, rendezo. Itt a lovagi kulturabol villant fel, olyan alkotasokat, amelyek illenek a muzeumba...

- ugy tunik, hogy Jan Fabre jart mar itt, es setalt a palota termeiben..

- valoban, keszult egy performance, amit videora rogzitett. Lathato lesz termeszetesen a kiallitason.

-egyebkent miert epp Jan Fabre-t mutatja be az Hermitage?

- - modern muveszeti osztaly torekvese, hogy nyugati nagy neveket mutasson be egyeni, szolo kiallitas kereteben es fiatal muveszeket csoportos kiallitason. Fabre az egyik a kortars nagy nevek kozul, ezert valasztottuk ot.( mint ahogy korabban Tony Cragg- et.) az a cel, hogy azt a sajatos optikat megmutassuk, ahogy a muvesz szemlel minket.

- a kiallitas az Hermitage Modernben lesz?

- nemcsak. A Teli Palotaban es az Hermitage Modernben. A ket helyszin nem veletlenszeru. Jan Fabre leszarmazottja a hires rovartudosnak, a flamand muveszetbol eredezteti magat, az antwerpeni iskola folytatojakent tekint magara.ezert is fontos szamara a jelenlet az Hermitage foepuleteben, ahol parbeszedet folytat a flamand muveszet regi mestereivel.ugyanakkor a kortars muveszettel is beszelget, Kabakovval folytatott diskurzusa az Hermitage Modern Kabakov vagonjat bemutato terben hallhato, lathato.

Szólj hozzá!

Címkék: SPB Jan Fabre MUSEUM

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása