ART

Minden, ami művészet.

Friss topikok

Köz-lekedés Moszkvában - TIPPEK

2011.06.23. 19:16 :: S.CH

gyalog - óriási távolságok, a zebra ritka - aluljárók vannak a 2x5 sávos utak alatt. TIPP! a sétálást megkönnyíti, hogy az elmúlt években több sétálóhíd is épült, ami a főbb nevezetességeket köti össze (pld. a Székesegyházat a hajdani Csokoládégyárból átalakított galériákkal)

kerékpár/motor - ritka és elég nagy merészséget igényel

busz/troli/villamos -a belvárosi tömegközlekedés remek,  a trolik elég gyakran járnak, tiszták. TIPP! - mindig lehet jegyet venni a sofőrtől (28 Rub), de érdemes 5 (98 Rub)-10 alkalmas bérletet váltani. Fontos arra ügyelni, hogy az első használattól számítva csak 30 napig érvényesek ezek a jegyek.

metro - a régi megállók különösen szépek, de napközben és munka végeztével a metrok zsúfoltak. TIPP! - a fontosabb megállókat éjszaka érdemes megnézni

marsutka - iránytaxi, különböző minőségű járművek vannak, érdemes küllemre ítélni - és a modern, légkondicionált kisbuszokat választani. Jegyet a sofőrtől lehet vásárolni (25 Rub). TIPP! Ha nem a megszokott megállóban szeretnénk  leszállni, akkor a sofőrnek kell szólni, és akár a ház előtt tesz le.

autó - talán a legkényelmesebb megoldás. ezért is van ennyi a városban :-) a reggeli (9-11) és az esti (18-19) órákban hatalmas forgalom van. általában a 2x4 vagy 2x5 sávos utakról csak jobbra lehet kanyarodni, de bizonyos távolságonként vannak forduló sávok. ekkor összetorlódnak a visszafordulni vágyó autósok, és szabad jelzés esetén EGYSZERRE megfordulnak. különös látvány. TIPP1! arra különösen érdemes ügyelni, hogy a piros lámpánál a kanyarodó sávból hirtelen elénk vághat egy sietős terepjáró. TIPP2! különös módon a 4-5 sáv közül általában a jobb oldali sáv a leggyorsabb.TIPP3! a kanyarodó sávok esetén hiába "telezöld" a lámpa, az csak az egyenesen haladókra vonatkozik. meg kell várni, amíg a jobboldali zöld nyíl is kigyullad.

taxi - az út szélén gyakran látni autókat leintő embereket, a helyiek gyakran - előre  kialkudott összegért elviszik egymást. klasszikus taxit ritkán látni, ezeket általában telefonon lehet rendelni.

hajó - olykor a legkényelmesebb  és meglepő módon a LEGGYORSABB módja a város egyik pontjából a másikba eljutni (pld. az Ukrajna Szállótól a Kremlig, vagy a Kijevszkij állomástól Kolomejszkojéba).TIPP! az üvegtetős, Ukrajna szállótól induló hajójáratokon ebédelni, vacsorázni is lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: moscow

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása