ART

Minden, ami művészet.

Friss topikok

Scsukin gyûjtemény - Moszkvában

2019.06.21. 12:54 :: S.CH

subjective: nehany eve az akkori Puskhin igazgato felvetette, hogy ujra egyesiteni kellene a  Scsukin gyujtemeny darabjait... akkor felhaborodast keltett a javaslat. 

2019. Junius 19-en megnyilt a Puskhin Muzeumban, Moszkvaban a Scsukin gyujtemeny "eletutjat" bemutato kiallitas. Ugyanakkor - szinte ezzel egyidoben- az Hermitage ad otthont junius 21-tol a Morozov ( Mihail es Ivan) testverek gyujtemenyenek.

Petervaron Monet, Renoir, Cezanne, Matisse es Picasso lathato - tobbek kozott.

 

objective: Janna Vasilieva cikke alapjan, interju Maria Loshak-kal / Puskhin Muzeum igazgatoja/

 

' 2016-ban egesz Parizs megtanulta helyesen ( scsa) kiejteni  Scsukin nevet - az uj muveszet remekmuvei, sergey scsukin gyujtemenye kiallitas utan. A moszkvai kiallitas, a parizsi kiallitas uj verzioja?

ez egy teljesen mas verzio.

azt a kiallitast tobb mint egy millio latogato kereste fel

Pontosan egymillio ketszazotvenezer. Az ujsagirok ezt kerdezgetik tolem, hogy hany latogatot varunk... nos, mi a sajat nezoinket varjuk.a puskhin muzeumnak megvan a sajat latogatokore, ha lesznek uj latogatok akkor boldogok,leszunk. Az, hogy a parizsi kiallitas ennyi latogatot vonzott, teljesen ertheto. A franciak megertettek, hogy az uj francia muveszet ( impresszionizmus, posztimpresszionizmus) ikonikus muvei oroszorszagban vannak.... most egy uj regenyt szeretnenk irni.

mirol?

a fo motivuma ennek a regenynek - a gyujtemeny biografiaja. Nem Scsukin eletrajza, hanem a gyujtemenye. Ezt a tortenetet a Scsukin csalad tortenetenek  megismertetesevel szeretnenk bemutatni. Ebben a caladba, negy testver volt gyujto....mind a gyujtemeny,  mind a csalad tortenete nehez tortenet. Dramatikus....Dimitriy regi europai mesterek gyujtoje volt..'

 

objective: a most lathato Morozov anyag 2020 oktobertol a Puskhin muzeumban lesz lathato, ot honapon keresztul. Mindezt a Vuitton Alapitvanynak koszonhetoen. 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása